Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης απέρριψε ως αβάσιμη φιλολογία τα περί ξεπουλήματος ημικρατικών οργανισμών, που όπως είπε δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης διέψευσε ισχυρισμούς ότι αρνείται να συναντηθεί με συνδικάτα εργαζομένων για να συζητήσουν το θέμα.

«Πρόκειται για μείζον θέμα δημόσιου συμφέροντος και με όσα ο τόπος έχει υποφέρει την τελευταία πενταετία, ο λαϊκισμός και οι εξωπραγματικές προσεγγίσεις μόνο ζημιά θα επιφέρουν», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Τόνισε ότι ο διάλογος για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων πρέπει να διατηρηθεί στο πλαίσιο που επιβάλλεται από τη δανειακή σύμβαση για ευνόητους λόγους, με ταυτόχρονη προάσπιση των κοινών αγαθών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Υπέδειξε ότι η κυβέρνηση έχει τονίσει επανειλημμένα ότι ο κάθε ημικρατικός οργανισμός διακρίνεται για την ιδιαιτερότητα του και με βάση αυτή αναμένονται μελέτες από εξειδικευμένους οίκους για το τι χρειάζεται να γίνει.

«Η κυβέρνηση πάντοτε πολιτευόμενη με αποκλειστικό γνώμονα και μόνον το δημόσιο συμφέρον θα συνεχίσει τον κοινωνικό διάλογο με τους ενδιαφερόμενους, για να οδηγηθούμε στις τελικές λύσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Εξάλλου ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης απέρριψε τις επικρίσεις συνδικαλιστών βάσει των οποίων αρνείται τη συνέχιση του διαλόγου για καθορισμό του Σχεδίου Δράσης Αποκρατικοποίησης των Ημικρατικών Οργανισμών.

Σε ανακοίνωση του ανέφερε ότι λόγω προγραμματισμένων από καιρό υποχρεώσεων θα απουσιάζει στο εξωτερικό για επίσημες επισκέψεις από την 1η Δεκεμβρίου έως και την 10η Δεκεμβρίου.

Διαβεβαίωσε ότι με την επάνοδό του τη 11η Δεκεμβρίου θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διευθετήσεις για την πραγματοποίηση συναντήσεων με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.