Τις δυνατότητές της στον ιατρικό τουρισμό επιδιώκει να αξιοποιήσει η Ελλάδα, δηλώνει η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και κάνει λόγο για τον τουρισμό ευεξίας και κρουαζιέρας και τον πολιτιστικό τουρισμό, ως εξειδικευμένα τουριστικά προϊόντα που μπορεί να αναπτύξει η χώρα μας.

«Η Ελλάδα θα επεκτείνει την επόμενη χρονιά την προσφορά της στον τομέα του ιατρικού τουρισμού. Ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς διαβλέπει σε αυτόν τον τομέα μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης», δηλώνει η κ. Κεφαλογιάννη στην εφημερίδα Der Tagesspiegel και αναφέρει ως παραδείγματα οφθαλμολογικές επεμβάσεις, οδοντιατρική φροντίδα, νεφρολογικές θεραπείες και θεραπείες γονιμότητας, οι οποίες, όπως εξηγεί, έχουν μεγάλη ζήτηση, κυρίως από Ρώσους και Αμερικανούς, ενώ και οι Ευρωπαίοι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιούν τις ιατρικές υπηρεσίες άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η προσφορά υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού, μαζί με τον πολιτιστικό τουρισμό, τον τουρισμό ευεξίας και τον τουρισμό κρουαζιέρας, θα αναδιοργανωθεί και θα αποτελέσει το εξειδικευμένο τουριστικό προϊόν της Ελλάδας», αναφέρει η εφημερίδα και διευκρινίζει ότι το γεγονός ότι «αυτού του είδους η προσφορά απευθύνεται σε ένα εύπορο κοινό, τη στιγμή που οι Έλληνες λιμοκτονούν υπό τα μέτρα λιτότητας, δεν αποτελεί πρόβλημα», καθώς, όπως τονίζει η υπουργός, «όλοι οι Έλληνες αντιλαμβάνονται ότι ο τουρισμός είναι ο μοναδικός τομέας που μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης».

Η κ. Κεφαλογιάννη επαναλαμβάνει ακόμη ότι και για το 2014 αναμένεται να καταγραφεί νέο ρεκόρ στον τουρισμό, ενώ η εφημερίδα αναφέρεται σε έσοδα ύψους 12 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2013 και για στόχο 13 δισεκατομμυρίων για το 2014.

Αύξηση των τουριστών σημειώθηκε από τη Ρωσία κατά 45% και από την Τουρκία κατά 40%.