Πτωτικά κινείται και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την νευρικότητα να παραμένει στην αγορά όσο καθυστερεί η συμφωνία με την τρόικα για τον προϋπολογισμό του 2014.

Αναλυτές εκτιμούν ότι οι επενδυτές διατηρούν ρευστότητα και παραμένουν επιφυλακτικοί καθώς δεν είναι ξεκάθαρο, μετά και τις χθεσινές δηλώσεις αξιωματούχων της Ευρωζώνης, εάν η κυβέρνηση θα καταλήξει σε συμφωνία για το δημοσιονομικό κενό του 2014 έως τα τέλη του έτους.

«Αναμένουμε διατήρηση της νευρικότητας στην αγορά και ανοδική της κίνηση προς το κλείσιμο της συνεδρίασης», ανέφερε η Euroxx Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.

Στις 11:00, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1.209,47 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,19%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 6,80 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,29%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,43%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες του Εμπορίου (+1,30%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+0,87%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του πετρελαίου (-1,06%) και των Τραπεζών (-0,96%).

Συνολικά, 30 μετοχές κινούνται ανοδικά, 19 υποχωρούν και 16 παραμένουν σταθερές.