Τη διακίνηση λιπασμάτων… μαϊμού από εταιρείες φαντάσματα καταγγέλλει με ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ).

Έγγραφο σχετικά με το θέμα εξέδωσε και το αρμόδιο τμήμα του ΥπΑΑΤ (Τμήμα Λιπασμάτων – Εδαφολογίας και Θρέψης Φυτών, Γεν. Διεύθυνσης Φυτικής Παραγωγής. Διεύθυνσης Εισροών Φυτικής Παραγωγής) στο οποίο τονίζει ότι πραγματοποιείται εμπορία ακατάλληλων και πιθανών επικίνδυνων λιπασμάτων.

«Η παραπλάνηση καταστημάτων και αγροτών συνεχίζεται από εταιρείες φαντάσματα. Τα μέλη μας είναι σε εγρήγορση και ενημερώνουν την αγορά. Επίσης όμως οι αρχές θα έπρεπε ήδη να είχαν βρει και σταματήσει αυτούς τους διακινητές», σχολίασε ο Γιάννης Βεβελάκης, πρόεδρος του ΣΠΕΛ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του ο ΣΠΕΛ αναφέρεται:

Ενημερώνουμε τα καταστήματα αγροτικών εφοδίων και τους αγρότες ότι για άλλη μία φορά κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά "ΜΑΪΜΟΥ" προϊόντα των τύπων 20-10-10, 20-10-0 κ.α. που διακινούνται ως «Λιπάσματα Ε.Κ.».

Από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι στο σακί αναφέρονται με ανεπαρκή δ/νση και χωρίς κανένα άλλο αναγνωριστικό στοιχείο ή κάποιο στοιχείο επικοινωνίας.:

1. Ως παραγωγός εταιρεία η «ΦΙΛΟΦΑΡΜ Ε.Π.Ε., Ανατολής 2 - Ν.Ιωνία»

2. και ως αποστολέας η «MEZOPOL HOLDINGS CO LIMITED, ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ».

Παρόμοια σακιά έχουν εντοπιστεί στη Δυτική Ελλάδα (Κέρκυρα, Αιτωλοακαρνανία), στην Ήπειρο & στη Μακεδονία.