Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Μόνο τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας και όχι οι εκπρόσωποί της, θα έρθουν στην Αθήνα για διαπραγματεύσεις την ερχόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τον Σάιμον Ο΄ Κόνορ, εκπρόσωπο του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Όλι Ρεν, τοποθετώντας την άφιξη των Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς από τη νέα χρονιά εφόσον υπάρξει ικανοποίηση των απαιτήσεων, με το υπουργείο Οικονομικών να απαντά πως η εκταμίευση της δόσης μπορεί να γίνει κανονικά.

Σύμφωνα με ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών η εκταμίευση της δόσης του 1 δισ., μπορεί να γίνει κανονικά, είτε με Euroworking Group (που δεν εχει οριστεί ακόμα) μετά τη συνεδρίαση του Εurogroup είτε με τηλεδιάσκεψη, καθώς αφορά τα προαπαιτουμενα που έχουν ικανοποιηθεί.

Το μόνο ανοιχτό ζήτημα είναι αυτό των ΕΑΣ, για το οποίο η κυβέρνηση δεν έχει πάρει απάντηση από την τρόικα. Μάλιστα σε ερώτηση δημοσιογράφων για το εάν θα κλείσει η διαπραγμάτευση μέχρι το τελος του χρόνου, όπως ελεγε η κυβερνηση και για το εάν η καθυστέρηση αποτελεί ένδειξη δυσφορίας των δανειστών, ανώτατη κυβερνητική πηγή δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Προχωράμε κανονικά όλα θα γίνουν εγκαίρως». 

Σημειώνεται ότι σήμερα, Κυριακή, αναμένεται να έχουν ραντεβού στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. 

Νωρίτερα, ο κ. Ο' Κόνορ είχε γράψει στον λογαριασμό του στο Twitter:

«Οι τεχνικές συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα. Αναμένουμε μία πλήρη διαπραγματευτική ομάδα να επιστρέψει στην Αθήνα τον Ιανουάριο εάν οι αρχές έχουν σημειώσει πρόοδο, με στόχο τη συμφωνία σε υπηρεσιακό επίπεδο».