Υπέρ μιας συνολικότερης μεταρρύθμισης στην αγορά του φυσικού αερίου που θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό τάσσεται ο αρμόδιος για θέματα Ενέργειας επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γκίντερ Έτινγκερ

Σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή της Κυριακής», χαρακτηρίζει απαραδεκτη, ενόψει της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ, τη σημερινή δομή της εγχώριας λιανικής αγοράς φυσικού αερίου.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σημείωσε ότι η σύμβαση εξαγοράς του ΔΕΣΦΑ από την αζέρικη Socar δεν έχει κοινοποιηθεί στην Ε.Ε..

Ο Επίτροπος τάσσεται υπέρ του τερματισμού της υπεραντιστάθμισης των παραγωγών ΑΠΕ, αλλά κατά των αναδρομικών αλλαγών που μπορούν να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά στο σύνολο της Ε.Ε.

Εκτιμά ότι η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ θα αυξήσει τον ανταγωνισμό στην αγορά ηλεκτρισμού, κρίνει ωστόσο εξίσου σημαντικές, για τη μείωση των τιμών, τις μεταρρυθμίσεις στην χονδρική αγορά.

«Δεν είμαι σε θέση να κρίνω την απόφαση της Gazprom» δηλώνει σε σχέση με την ατυχή έκβαση του διαγωνισμού της ΔΕΠΑ.

Χαρακτηρίζει «μοναδική» τη γεωγραφική θέση της Ελλάδας και τονίζει ότι έχει όλες τις δυνατότητες να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στον τομέα του φυσικού αερίου.