Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του και μετά από τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, ανακήρυξε προτιμητέο επενδυτή την Jermyn Street Real Estate Fund IV LP, μετά τη χθεσινή αποσφράγιση της βελτιωμένης προσφοράς ύψους 400 εκ. ευρώ για το 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.», όπως αυτές θα διαμορφωθούν μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Πρόκειται για θυγατρική εταιρεία του σαουδαραβικών συμφερόντων επενδυτικού σχήματος ACG, το οποίο κατέθεσε την προσφορά μαζί με τον τουρκικό όμιλο Dogus Group και άλλα τέσσερα επενδυτικά fund.

Η διαγωνιστική διαδικασία θα ολοκληρωθεί μετά τη λήψη των αντίστοιχων αποφάσεων από τα αρμόδια όργανα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Εμίρης: Σαφής ένδειξη εμπιστοσύνης των επενδυτών

Το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για τον Αστέρα αποτελεί σαφή ένδειξη εμπιστοσύνης της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννης Εμίρης. 

«Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί μετά την αξιοποίηση των 28 ακινήτων του Δημοσίου, ολοκληρώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα μια ακόμη μεγάλη συναλλαγή στο χώρο των ακινήτων» σημείωσε.