Η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα μειώθηκε κατά 15.600 θέσεις εργασίας, ή 0,1%, στο τρίμηνο, χαμηλότερα από την πρώτη εκτίμηση των 17.000 θέσεων, και σε περίπου το ήμισυ του ρυθμού των της μείωσης των μισθολογίων στο δεύτερο τρίμηνο.

Τα μισθολόγια του ιδιωτικού τομέα στη Γαλλία είτε έχουν μειωθεί είτε παρέμειναν αμετάβλητα σε κάθε τρίμηνο, από το δεύτερο τρίμηνο του 2011, καθώς η οικονομία προσπάθησε να αναδυθεί από την ύφεση. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες ελπίδες για αύξηση των θέσεων εργασίας στο 4ο τρίμηνο, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας μειώθηκαν κατά 20.500 τον Οκτώβριο.

Η γαλλική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,1% το τρίτο τρίμηνο, αλλά αναμένεται να ανακάμψει το 4ο τρίμηνο. Η Insee έχει προβλέψει ανάκαμψη 0,4%, ενώ η Τράπεζα της Γαλλίας προέβλεψε αυτή την εβδομάδα ότι η ανάπτυξη θα μπορούσε να αγγίξει το 0,5% κατά το τέταρτο τρίμηνο.Εν τω μεταξύ, το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία διαμορφώθηκε στο 10,9% κατά το τρίτο τρίμηνο, το υψηλότερο εδώ και 16 χρόνια.