current views are: 1

12 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση16:47

Εγκαινιάστηκε ο σταθμός διανομής της Huawei στον Πειραιά

«Ο σταθμός διανομής της Huawei είναι γεγονός και ενισχύσει τη θέση του Πειραιά αλλά και της πατρίδας μας στο διεθνή χάρτη των μεταφορών», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης.

Δημοσίευση 16:47’
αρθρο-newpost

«Ο σταθμός διανομής της Huawei είναι γεγονός και ενισχύσει τη θέση του Πειραιά αλλά και της πατρίδας μας στο διεθνή χάρτη των μεταφορών», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης.

«Ο σταθμός διανομής της Huawei είναι γεγονός και ενισχύσει τη θέση του Πειραιά αλλά και της πατρίδας μας στο διεθνή χάρτη των μεταφορών», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης, με την έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας του κέντρου διανομής της κινεζικής εταιρείας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και συσκευών κινητής τηλεφωνίας στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) θυγατρική της Cosco στο Νέο Ικόνιο.

Η έναρξη λειτουργίας του κέντρου διανομής είναι η εκπλήρωση της δέσμευσης της Huawei τον Μάιο του 2013 στην Ελληνική Κυβέρνηση, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης επεσήμανε, πως ο σταθμός της HUAWEI ενισχύει τη θέση του Πειραιά, αλλά και της πατρίδας μας στο διεθνή χάρτη των μεταφορών, καθώς τα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας της εταιρίας θα διανέμονται στις αγορές της Ευρώπης μέσω της Ελλάδας.

Τόνισε ακόμη, ότι η νέα αυτή επένδυση αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για τη χώρα από μια δυναμική πολυεθνική εταιρία.

«Αυτό που συμβαίνει σήμερα εδώ, είναι, ότι ο Πειραιάς θα γίνει το νούμερο ένα λιμάνι στη Μεσόγειο και είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτή τη δέσμευση», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Θέλουμε το λιμάνι του Πειραιά να αποτελέσει το βασικό κέντρο μεταφορών στην Ευρώπη και τις νέες πύλες στις νοτιανατολικές αγορές, δήλωσε και πρόσθεσε, ότι η συνεργασία με την Cosco αποτελεί παράδειγμα.

«Όταν έχεις αφοσιωμένους και σοβαρούς συνεργάτες μπορείς να πραγματοποιήσεις τα πάντα και να κάνεις ένα όνειρο πραγματικότητα», υπογράμμισε ο κ. Βαρβιτσιώτης και αναφέρθηκε στη νέα επέκταση της συνεργασίας με την κινεζική πλευρά. «Είμαστε αφοσιωμένοι στο να τηρήσουμε την υπογραφή μας» τόνισε.

Ο Πρέσβης της Κίνας Du Qiwen, χαρακτήρισε την πιλοτική λειτουργία του κέντρου διανομής της Huawei στο ΣΕΠ ως «ένα γεγονός μεγάλης σημασίας για τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις, το μέλλον του Πειραιά και της χώρας, το οποίο θα συνεισφέρει στην πρόοδο και τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη».

O κ. Jeffrey Zhou, Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei Technologies Ελλάδας δήλωσε: «Ξεκινήσαμε αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα πρόσφατα και το πρώτο κοντέινερ με προϊόντα της Huawei έφτασε στην Ελλάδα το Νοέμβριο, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας αυτής συνεργασίας με τον εταίρο μας ΣΕΠ. Πιστεύουμε ότι η παρουσία μας στη χώρα θα συμβάλλει στην Ελληνική Οικονομία. Με την έναρξη αυτού του προγράμματος, θα επιβεβαιώσουμε τις δυνατότητες μελλοντικής επέκτασης».

Ο Captain Fu Chen Qiu , Διευθύνων Σύμβουλος του PCT δήλωσε, ότι: «Εκτιμούμε ιδιαίτερα την σημασία της παρουσίας των υπουργών της Ελληνικής Κυβέρνησης σήμερα εδώ στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, που δηλώνει τόσο την προσωπική όσο και την κυβερνητική υποστήριξη στο εγχείρημα μιας τόσο σημαντικής εταιρείας, όπως η Huawei».

Η Huawei Technologies είναι ένας κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής τεχνολογικών λύσεων πληροφορικής και επικοινωνιών (ICT), εξυπηρετώντας περισσότερο από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού.

Το 2012, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε περίπου 35,4 δισ. δολ, 66% των οποίων προερχόταν από πωλήσεις εκτός Κίνας.

Ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, θυγατρική της κινεζικής πολυεθνικής ναυτιλιακής εταιρείας Cosco, θα διαχειρίζεται τη διεθνή διανομή προϊόντων, ανταλλακτικών και άλλων τηλεπικοινωνιακών ειδών της Huawei, που φθάνουν από την Κίνα προς την Ευρώπη. 

Πιο συγκεκριμένα, τα προϊόντα που πρόκειται να διανεμηθούν περιλαμβάνουν το σύνολο του χαρτοφυλακίου προϊόντων της Huawei, όπως δίκτυα σταθερής τηλεφωνίας, κινητά τηλέφωνα, οπτικές και ευρυζωνικές συσκευές, υπηρεσίες τηλεπικοινωνιακών λύσεων για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις καθώς και καταναλωτικά αγαθά.


σχετικα αρθρα