Η Goldman Sachs προστίθεται και αυτή στη... μακρά λίστα των επενδυτικών τραπεζών και των διεθνών οίκων που “ψηφίζουν” Ευρώπη για το 2014.

Μετά τις Deutsche Bank, UBS, Morgan Stanley, Barclays και Credit Suisse και η Goldman Sachs προτείνει στους επενδυτές να αγοράσουν ευρωπαϊκές μετοχές στο πλαίσιο της στρατηγικής τους για το νέο έτος.

Η Goldman Sachs προτείνει παράλληλα overweight στάση στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, μετά από μία μακρά περίοδο χαμηλών αποδόσεων και μετά τις εξελίξεις γύρω από τις νέες ρυθμίσεις και τους ελέγχους, οι οποίοι θα οδηγήσουν σε πιο υγιή ιδρύματα.

Αντιθέτως, η τράπεζα προτείνει αποφυγή των κλάδων των χημικών προϊόντων, του πετρελαίου και φυσικού αερίου και των τροφίμων και ποτών.

Συνολικά, οι αναλυτές της G.S είναι πεπεισμένοι πως το 2014 θα είναι άλλη μία καλή χρονιά στην Ευρώπη και αναμένουν τον δείκτη Stoxx 600 να τελειώσει το έτος στις 360 μονάδες.

Μέχρι το τέλος του 2015, ο δείκτης εκτιμάται να αγγίξει τις 380 μονάδες, ενώ το 2016 θα αγγίξει την κορυφή του 2017 και τις 400 μονάδες.