Το Γουέστ Εντ του κεντρικού Λονδίνου κατάφερε να υποσκελίσει το Χονγκ Κονγκ και να αναδειχτεί στην πιο ακριβή αγορά επαγγελματικού χώρου στον κόσμο, σύμφωνα με την έκθεση της μεσιτικής εταιρείας CBRE Group.

Το κόστος ενοικίασης - στο οποίο συμπεριλαμβάνονται ενοίκιο, φόροι και κοινόχρηστα - αυξήθηκε κατά 14% στα 259 δολάρια ανά τετραγωνικό πόδι στο Γουέστ Εντ, ενώ το κόστος ενοικίασης στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 4,7% στα 234 δολάρια.

Την τρίτη και την τέταρτη θέση μεταξύ των πιο ακριβών αγορών μίσθωσης επαγγελματικού χώρου καταλαμβάνουν δύο επιχειρηματικές συνοικίες (Finance Street και Central Business Street) του Πεκίνου, με κόστος εκμίσθωσης 197,05 δολάρια και 189,67 δολάρια, αντιστοίχως.

Το κόστος ενοικίασης επαγγελματικών χώρων παγκοσμίως αυξήθηκε κατά 2,2% στο 12μηνο έως το τρίτο τρίμηνο, με τη μεγαλύτερη αύξηση (4,6%) να σημειώνεται στην αμερικανική ήπειρο, ακολουθούμενη από την περιοχή Ασίας - Ειρηνικού (3,2%). Σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, το κόστος ενοικίασης αυξήθηκε κατά 0,4%.