Τη συμφωνία που επετεύχθη για την τραπεζική ένωση χαιρέτισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. Η συμφωνία στο γενικό πλαίσιο ως προς τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης που αφορά τη διάλυση προβληματικών τραπεζών επετεύχθη τα ξημερώματα της Πέμπτης, έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση του Ecofin.

Στις αρχές της εβδομάδας, σε μια ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Ντράγκι είχε εκφράσει το φόβο ότι μια συμβιβαστική συμφωνία θα μπορούσε να αποδειχθεί ιδιαίτερα περίπλοκη και ο τρόπος χρηματοδότησής της ανεπαρκής. Ωστόσο σήμερα είπε ότι «καλωσορίζει» τη συμφωνία, χαρακτηρίζοντάς την ένα σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης.

«Είναι ένα σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσής μας» , είπε κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής των ηγετών των χωρών μελών της ΕΕ, όπου αναμένεται ότι θα συζητήσει λεπτομέρειες της συμφωνίας με τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Η στήριξη της ΕΚΤ θεωρείται κρίσιμης σημασίας δεδομένου ότι η κεντρική τράπεζα θα αναλάβει την ευθύνη της επιτήρησης των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών από το επόμενο έτος.