Με το πρόεδρο της Socar Rovnan Abdullayev και τον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν Rahman Mustafayev συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενόψει της υπογραφής των συμβατικών κειμένων για την αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη και του υφυπουργού Ασημάκη Παπαγεωργίου.

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον κ. Abdullayev έκανε λόγο για πρόοδο στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών με τη συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ και τώρα για την αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ.

Αναφέρθηκε επίσης στο πρόβλημα με το αεροπλάνο που ήταν η αιτία να μην ταξιδέψει πριν μερικές ημέρες στο Μπακού για τις υπογραφές της συμφωνίας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα υπογράψουμε σε λίγο. Στην Ελλάδα αυτές τις ημέρες διανύουμε την ψήφιση μίας σειράς νόμων και σήμερα και αύριο, παρόλο που είναι Σαββατοκύριακο, θα είμαστε στο κοινοβούλιο», σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

Επίσης τόνισε ότι «θα είμαστε πάντα φίλοι με τη χώρα που μας έχει σταθεί κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου που βρισκόταν η Ελλάδα».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μετέφερε και πρόσκλησή του, μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προς τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν να επισκεφτεί την Ελλάδα τον ερχόμενο Μάιο.

«Θα είναι μία περίοδος κατά την οποία η Ελλάδα θα είναι στην προεδρία της Ε.Ε. και έτσι θα μπορούσαμε να συζητήσουμε γενικότερα θέματα που αφορούν τις δύο χώρες και την Ευρώπη», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Socar κ. Abdullayev έκανε λόγο για ιδιαίτερη χημεία μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών που επιτρέπει να επεκταθούν οι διμερείς σχέσεις.

«Δεν είναι μόνο ο TAP, ο ΔΕΣΦΑ αλλά και μελλοντικά επερχόμενα έργα», τόνισε και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη της Ελλάδας.

«Ως επικεφαλής της Socar υπόσχομαι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ανάπτυξη της συνεργασίας», συμπλήρωσε.