Η Ιταλία πρέπει να κρατήσει υπό έλεγχο τους δημόσιους λογαριασμούς της και να παραμείνει στην οδό που ακολουθεί για να μειώσει το χρέος της την ώρα που η οικονομία βγαίνει από την ύφεση, δήλωσε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Πέτερ Πρετ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην ιταλική εφημερίδα La Stampa.

Ο Πρετ δήλωσε πως η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, η οποία δεν έχει καταγράψει ανάπτυξη μετά το δεύτερο τρίμηνο του 2011, αναδύεται από την ύφεση, όμως η ανάκαμψη αυτή είναι εύθραυστη και εξαρτάται από το αν η χώρα θα προβεί σε σημαντικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

«Για να παραμείνουμε σ' ένα βιώσιμο δρόμο, είναι ουσιώδες η κυβέρνηση να επιμείνει στις δεσμεύσεις της», δήλωσε ο Πρετ στη συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα. «Δεν μπορεί να υπάρξει η πολυτέλεια οποιασδήποτε παρέκκλισης στους δημοσιους λογαριασμούς».

Ο Πρετ δήλωσε επίσης ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να αναλάβει δράση αν οι τραπεζικές πιστώσεις εξαντληθούν και απειληθεί η ανάκαμψη στην ευρωζώνη.