Ανακάμπτει σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3701 δολ. από το επίπεδο των 1,3678 δολ. που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3702 δολάρια. 

Διόρθωση σήμερα για την ισοτιμία του δολαρίου, μετά από την άνοδο της τελευταίας εβδομάδας. Αναλυτές εκτιμούν ότι η άνοδος αυτή του δολαρίου στηρίχθηκε λιγότερο σε πραγματικά στοιχεία (απόφαση της Fed να περιορίσει τις παρεμβάσεις της στην αγορά ομολόγων) και πολύ περισσότερο στο κλίμα τεχνητής ευφορίας που επικράτησε στις αγορές. Το κλίμα αυτό επικράτησε να συντηρήσει - πλην όμως ανεπιτυχώς - με δηλώσεις του στο δίκτυο NBC η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία προέβλεψε ότι οι αποφάσεις της Fed σε συνδυασμό με την συμφωνία επί του προϋπολογισμού, θα οδηγήσουν σε επι τα βελτίω αναθεώρηση των προβλέψεων του ΔΝΤ για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας. 

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές αξίας 2 εκατ. ευρώ, οι οποίες στο σύνολο τους αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 8,36% από 8,57% την Παρασκευή με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,87%, να περιοριστεί περαιτέρω στο 6,49% από 6,69% που έκλεισε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. 

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,562% από 0.559% στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,486% από 0.482%, το εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 0,392% από 0.388%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 0,294% από 0,292%, ενώ στο μήνα το επιτόκιο παρέμεινε στο 0,232%.