Ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Σωκράτης Χάσικος, έδωσε οδηγίες στο λογιστήριο του ΥΠΕΣ «να διαμοιραστούν άμεσα κατά δίκαιο τρόπο σε φορείς και οργανώσεις που λειτουργούν κοινωνικά παντοπωλεία, τα χρήματα που έχουν εξοικονομηθεί από το ήδη μειωμένο υφιστάμενο κονδύλι του υπουργού, που αφορά δαπάνες για άμεση κάλυψη κοινωνικών αναγκών σε δυσπραγούντες πολίτες και φορείς».

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, «το συνολικό ποσό ανέρχεται στις 115 χιλιάδες ευρώ, το οποίο θα κατανεμηθεί σε 25 φορείς και οργανώσεις για τις ανάγκες των κοινωνικών παντοπωλείων, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Οι 25 αυτοί φορείς και οργανώσεις παρέχουν βοήθεια σε πέραν των 10000 δυσπραγούντων οικογενειών.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, «τα ποσά της κοινωνικής παροχής κυμαίνονται από 2.000 μέχρι 8.000 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των οικογενειών που εξυπηρετεί ο κάθε φορέας και η κάθε οργάνωση».

Με την ευκαιρία αυτή,  ο υπουργός Εσωτερικών «επιθυμεί να ευχαριστήσει για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, όλους όσοι τις μέρες αυτές εξακολουθούν να έχουν στη σκέψη και στο επίκεντρο της δράσης τους το συνάνθρωπό μας», καταλήγει η ανακοίνωση.