καταστήματα με παιδικά παπούτσια, τα είδη δώρων και τα καταστήματα με είδη ρουχισμού, ήταν εκείνα που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των καταναλωτών, χθες κατά τη διάρκεια της «λευκής νύχτας», στο κέντρο της Αθήνας, με τα καταστήματα να είναι ανοικτά έως τις 11 το βράδυ.

Αν και δεν έλειψαν οι διαμαρτυρίες, η οδός Ερμού και οι γύρω δρόμοι γέμισαν με κόσμο, ενώ είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι, όταν στις 20:00 έκλεισε το πολυκατάστημα «Άττικα», οι καταναλωτές χτυπούσαν τις πόρτες, ζητώντας να ανοίξει και να λειτουργήσει έως τις 23:00.

Όπως σχολίασε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης, σχετικά με τη συζήτηση που αναπτύχθηκε για το αν θα πρέπει να παραμείνουν τα καταστήματα ανοικτά και σήμερα, 29 Δεκεμβρίου: «Πρέπει να ακολουθείς τον καταναλωτή και όχι να τον περιμένεις. Ωστόσο, θα μπορούσε να υπάρχει εγκαίρως η σχετική απόφαση, καθώς τώρα δημιουρείται εμπλοκή με τον νόμο».

Πάντως, η «λευκή νύχτα» εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, όπως η Ρώμη, το Μιλάνο, η Βαρκελώνη και το Παρίσι, προκειμένου να ενισχύεται η επισκεψιμότητα των εμπορικών καταστημάτων, αλλά και προβάλλονται οι πόλεις.