Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζέικομπ Λου θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να συζητήσει τις οικονομικές προοπτικές με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, ανακοίνωσε σήμερα η Ουάσινγκτον.

Στόχος της επίσκεψης αυτής είναι να εξεταστούν οι οικονομικές συνθήκες στην Ευρώπη και ο τρόπος με τον οποίο "θα στηριχθεί η παγκόσμια ανάπτυξη και θα ενισχυθεί η οικονομική σταθερότητα", αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Ο Λου θα ξεκινήσει την περιοδεία του την ερχόμενη Τρίτη, 7η Ιανουαρίου, από το Παρίσι όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τον υπουργό Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί. Την επόμενη ημέρα θα μεταβεί στο Βερολίνο για συνομιλίες με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και αμέσως μετά θα αναχωρήσει για τη Λισαβόνα. Στην Πορτογαλία θα έχει επαφές με τον πρωθυπουργό Πέντρο Πάσους Κοέλιου, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Πάουλ Πόρτας και την υπουργό Οικονομικών Μαρία Λουίς Αλμπουκέρκι.

Η Πορτογαλία είναι η μία από τις τρεις χώρες της ευρωζώνης που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα διεθνούς οικονομικής βοήθειας.