current views are: 6

30 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση09:23

Μικρή άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα κατά την έναρξη της συνεδρίασης και προβλέπεται να κλείσουν το μήνα σε θετικό έδαφος.

Δημοσίευση 09:23’

Άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα κατά την έναρξη της συνεδρίασης και προβλέπεται να κλείσουν το μήνα σε θετικό έδαφος.

Άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα κατά την έναρξη της συνεδρίασης και προβλέπεται να κλείσουν το μήνα σε θετικό έδαφος, με τους επενδυτές ωστόσο να στρέφουν την προσοχή τους στις πολιτικές εξελίξεις που αναμένονται έως το τέλος του έτους.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 0,2%. Από τις αρχές του Νοεμβρίου έχει σημειώσει άνοδο 0,8%, ύστερα από απώλειες κατά τους δύο προηγούμενους μήνες.

Η μετοχή της Linde σημείωσε άνοδο πάνω από 8% καθώς το εποπτικό της συμβούλιο αναμένεται να συζητήσει μια νέα πρόταση συγχώνευσης από την Praxair στην επόμενη τακτική συνεδρίασή του στις 7 Δεκεμβρίου, όπως δήλωσε στο Reuters άτομο με γνώση της υπόθεσης.

Πτώση 2,8% σημείωσε νωρίτερα η μετοχή της βρετανικής τράπεζας RBS καθώς η κεντρική τράπεζα της χώρας ανακοίνωσε ότι το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα πρέπει να αυξήσει τα κεφαλαιακά αποθέματα ασφαλείας αφού απέτυχε στα φετινά τεστ αντοχής.

Ο Δεκέμβριος προβλέπεται να είναι ένας μήνας με σημαντικές, για τις αγορές, πολιτικές εξελίξεις, όπως το δημοψήφισμα της Κυριακής στην Ιταλία για τη συνταγματική αναθεώρηση και η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας για το εάν η κυβέρνηση μπορεί να εκκινήσει τη διαδικασία του Brexit χωρίς να έχει δοθεί το «πράσινο φως» από τη Βουλή.


σχετικα αρθρα