Την αισιοδοξία του για την πορεία της χώρας εξέφρασε ο Ανδρέας Καρέλιας μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΪ, με αφορμή την έξτρα παροχή 2,5 εκατ. ευρώ στους εργαζομένους.

Ο κ. Καρέλιας ανέφερε ότι «το 87% της παραγωγής πωλείται εκτός Ελλάδος», επισημαίνοντας ότι ο όγκος των τσιγάρων για το 2013 έφτασε τα 16,8 δισ., αριθμός-ορόσημο για την εταιρεία, όπως είπε.

Ο επιχειρηματίας μίλησε για την παρουσία της εταιρείας σε 65 χώρες και σε duty free καταστήματα, με μεγάλα μερίδια αγοράς στην Ισπανία, στη Γαλλία, στην Αυστρία, στις Κάτω χώρες, στην τουρκική αγορά, στη βρετανική αγορά, χώρες κεντρικής Ασίας, μεταξύ άλλων.

«Η παρουσία της εταιρείας δεν έχει μειωθεί στην ελληνική αγορά, είναι σχετικά ανοδική τα τελευταία πέντε χρόνια» ανέφερε. 

Ο κ. Καρέλιας τόνισε ότι «πάρα πολλές εταιρείες κάνουν προσπάθεια να προωθήσουν προϊόντα εκτός χώρας, να έχουν πολλή φαντασία, νέα παιδιά να προσπαθούν να δημιουργήσουν κάτι καινούριο» εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι η χώρα μας θα πάει καλύτερα.

Αυτόν που τον ενοχλούσε ήταν ότι πολλές εταιρείες δεν επένδυσαν στο μέλλον τους τα προηγούμενα χρόνια. «Ευτυχώς αυτό σιγά-σιγά αλλάζει. Μεγάλο μέρος των κερδών μας το επενδύαμε στις εγκαταστάσεις μας, στους ανθρώπους μας, σε σεμινάρια» συμπλήρωσε. 

«Σεβόμαστε τα δικαιώματα των καπνιστών αλλά και των μη καπνιστών. Μπορούν και οι δύο να συμβιώσουν αρμονικά» είπε ακόμα.