Εκπνέει σήμερα η προθεσμία καταβολής των τελών κυκλοφορίας μετά και την διήμερη παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Περισσότεροι από 150.000 πολίτες μέχρι και χθες δεν είχαν προχωρήσει στην πληρωμή των τελών, με αποτέλεσμα και σήμερα να αναμένεται συνωστισμός στα γκισέ των τραπεζών.

Εκτός από τις τράπεζες, οι πολίτες μπορούν να εξοφλούν τα τέλη και στο αυτοματοποιημένο δίκτυο Καταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) έως τις 14.30. Επίσης εξόφληση μπορεί να γίνεται και σε όσα Ταχυδρομικά Καταστήματα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο μέχρι ώρα 20:30.

Όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ώστε να εκτυπώσουν τα σχετικά ειδοποιητήρια, έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2014 προσκομίζοντας στα ΕΛΤΑ μόνο τον ΑΦΜ και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματός τους.

Παράλληλα οι εφορίες θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας για δεύτερη ημέρα προκειμένου να πραγματοποιούνται έκτακτες συναλλαγές. 

Πάντως χθες η εικόνα ήταν... τραγική αφού χιλιάδες πολιτών που προσήλθαν στις εφορίες δεν μπόρεσαν να εξυπηρετηθούν, καθώς δεν λειτουργούσε μέχρι το μεσημέρι το σύστημα Taxis. 

Ο ΓΓ Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε έκανε λόγο για "προγραμματισμένη συντήρηση" και όχι για πτώση του συστήματος. Όπως και έχει, το αποτέλεσμα ήταν οι πολίτες να μείνουν με "άδεια χέρια" και να ταλαιπωρηθούν για ακόμη μία φορά... εις το όνομα της γραφειοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι έκτακτες συναλλαγές που πραγματοποιούνται αφορούν:

α) τη χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, που λήγει η προθεσμία υποβολής του,

β) την παραλαβή κατατεθειμένων πινακίδων κυκλοφορίας, με την ταυτόχρονη πληρωμή τελών του 2014,

γ) την κατάθεση δήλωσης μεταβίβασης ακινήτου κατοίκου εξωτερικού, σε εκτέλεση προσυμφώνου μεταβίβασης που λήγει η προθεσμία,

δ) τη κατάθεση δήλωσης κληρονομιάς, κλπ.

ΑΓΓ.ΚΙΛ.