Το 2014 δεν αναμένεται να παρουσιαστεί επιδείνωση της κατάστασης της οικονομίας στην Ευρώπης, εκτιμά το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο αναλυτές, προβλέποντας ότι η Ελλάδα αναμένεται να βγει από την ύφεση, αλλά «η κυβέρνηση θα χρειαστεί κάποιου είδους ελάφρυνση χρέους».

Το πρακτορείο αναφέρει ότι Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία εξέρχονται από την ύφεση και η Ελλάδα αναμένεται να ακολουθήσει αυτόν τον χρόνο.

«Η κόπωση από τη λιτότητα είναι πιο έντονη στην Ελλάδα, τη χώρα που πυροδότησε την κρίση χρέους. Η κυβέρνηση συνασπισμού αρνείται να προχωρήσει σε νέες δημοσιονομικές περικοπές» σημειώνεται.

«Η κυβέρνηση θα χρειαστεί κάποιου είδους ελάφρυνση χρέους για να θέσει τα δημόσια οικονομικά της σε βιώσιμη βάση, τη στιγμή που η κοινοβουλευτική της πλειοψηφία έχει μειωθεί κατά τρεις έδρες και ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις, προσθέτει το πρακτορείο» επισημαίνει το Reuters.

Παράλληλα, κάνει αναφορά στην αναμενόμενη άνοδο των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων στις ευρωεκλογές, συμπεριλαμβάνοντας και τον ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα σε αυτά.