Η Alcoa θα καταβάλει 384 εκατ. δολάρια για δωροδοκία αξιωματούχων

Η Alcoa θα καταβάλει 384 εκατ. δολάρια για δωροδοκία αξιωματούχων

Η αμερικανική εταιρεία αλουμινίου Alcoa Inc συμφώνησε να καταβάλει 384 εκατομμύρια δολάρια στο πλαίσιο μιας ρύθμισης που επετεύχθη όσον αφορά τις κατηγορίες που της προσάπτει η Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) και το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ότι οι θυγατρικές της δωροδόκησαν ξένους κυβερνητικούς αξιωματούχους, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές αυτές.

Σύμφωνα με την SEC, οι θυγατρικές της Alcoa είχαν "επανειλημμένως" δωροδοκήσει αξιωματούχους στο Μπαχρέιν για να εξασφαλίσουν το δικαίωμα να προμηθεύουν ένα εργοστάσιο αλουμινίου που διαχειρίζεται η κυβέρνηση.

Η Alcoa είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τις αρχές για την επίτευξη μιας ρύθμισης. Εξάλλου το 2012 είχε καταλήξει σε ρύθμιση για μια σχετική αγωγή με την Aluminum Bahrain, ή Alba.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης κατέληξε στην ρύθμιση αυτή με την Alcoa World Alumina LLC, η οποία ανήκει σε κοινοπραξία με την Alumina Limited της Αυστραλίας. Η Alcoa διακρατεί το 60% της κοινοπραξίας.

Η Alcoa θα καταβάλει το ποσό αυτό σε περίοδο τεσσάρων ετών. Η εταιρεία και η κοινοπραξία της κατηγορούνται βάσει της νομοθετικής Πράξης περί Πρακτικών Διαφθοράς στο Εξωτερικό.

Οι μετοχές της Alcoa ανέβηκαν κατά έξι σεντς στα 10,89 δολάρια στην πρώτη φάση των συναλλαγών σήμερα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο