Σερβία: Σε διάλογο για τις αλλαγές στα εργασιακά καλεί τους συνδικαλιστές το υπουργείο Οικονομίας

Σερβία: Σε διάλογο για τις αλλαγές στα εργασιακά καλεί τους συνδικαλιστές το υπουργείο Οικονομίας

Το υπουργείο Οικονομίας της Σερβίας κάλεσε τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων να συμμετάσχουν σε έναν εποικοδομητικό κοινωνικό διάλογο και μια δημόσια διαβούλευση που διοργανώνει το υπουργείο Εργασίας, σχετικά με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις της εργατικής νομοθεσίας.

«Το υπουργείο Οικονομίας δεν έχει εγκαταλείψει την ομάδα εργασίας, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων το έκαναν αυτό με μία αποχώρηση διαμαρτυρίας. Είμαστε πάντα έτοιμοι για μία εποικοδομητική συζήτηση με τα συνδικάτα», ανέφεραν πηγές του σερβικού υπουργείου στο πρακτορείο Ειδήσεων Tanjug. 

Οι ίδιες πηγές, σχολιάζοντας την προτροπή της σερβικής Ένωσης Συνδικάτων Sloga προς τον υπουργό Οικονομίας, Σάσα Ραντουλόβιτς «να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου και αντί να κάνει δηλώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να εστιάσει στα ζητήματα που σχετίζονται με τα επιδόματα άδειων και αναρρωτικών αδειών, τις εκταμιεύσεις, τα μπόνους και τα επιδόματα σίτισης και μεταφοράς», επισήμαναν ότι τα συνδικάτα «κρούουν θύρες ανοιχτές».

Προσέθεσαν, ακόμη, πως μόνον ένας εποικοδομητικός διάλογος μπορεί να οδηγήσει σε μία νομοθετική λύση που θα είναι προς το συμφέρον, τόσο των εργαζομένων, όσο και των εργοδοτών και του κράτους, ενώ η τροποποίηση του εργατικού δικαίου και οι μεταρρυθμίσεις στη φορολογία και σε άλλους τομείς θα ωθήσουν την απασχόληση και την οικονομική ανάπτυξη και θα βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο