Την ικανοποίησή του για τη δημιουργία βάσης -hub- του αερομεταφορέα χαμηλού κόστους Ryanair στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, αλλά και την πεποίθηση ότι η εξέλιξη αυτή θα συνεισφέρει θετικά στην πόλη, στο πλαίσιο του ρόλου της ως Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας του 2014, εξέφρασε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης

Μάλιστα, κάλεσε και άλλους αερομεταφορείς να επενδύσουν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

«Πέραν του προφανούς – των νέων αεροπορικών συνδέσεων για την πόλη και τους ανθρώπους της, αλλά και για τους επισκέπτες της – αποδεικνύεται επιπλέον ότι πράγματι η Θεσσαλονίκη έχει ενταχθεί στο χάρτη των δημοφιλών διεθνών προορισμών. Φαίνεται πως η παρουσία της Ryanair στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης κατά το προηγούμενο διάστημα, κατόπιν της συμφωνίας που η εταιρεία είχε συνάψει με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ), απέδωσε καρπούς», σημείωσε ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε: 

«Είναι επίσης ευτύχημα ότι η εγκατάσταση της Ryanair στο αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’ θα αποφέρει και θέσεις εργασίας για το εγχώριο δυναμικό. Ελπίζουμε ότι και άλλοι αερομεταφορείς θα αξιολογήσουν τη Θεσσαλονίκη λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα για την πόλη μας και τους καλούμε να επενδύσουν στο αεροδρόμιό της».

Κι άλλες εταιρείες χαμηλού κόστους προσεγγίζει ο ΟΤΘ

Τη δημιουργία της βάσης της Ryanair χαιρέτισε -με ανακοίνωσή της- και η διοίκηση του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ότι αυτή αποτελεί μια θετική εξέλιξη των προσπαθειών του οργανισμού να καταστούν οι αερομεταφορές πιο προσιτές στο επιβατικό κοινό, με ευελιξία σε τιμές και επιλογή προορισμών.

Η διοίκηση του ΟΤΘ υπενθυμίζει στην ανακοίνωση ότι σκοπός της εταιρείας είναι να μεταφέρονται ετησίως από/προς Θεσσαλονίκη πάνω από 1,6 εκατ. επιβάτες, γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει πάνω από 1600 θέσεις εργασίας. «Συνεχίζουμε τις προσπάθειες, ως Οργανισμός, προσεγγίζοντας κι άλλες εταιρείες με εισιτήρια χαμηλού κόστους», υπογράμμισε ο πρόεδρός του, Γεώργιος Τσαμασλής.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των προσπαθειών του Οργανισμού, η ολλανδική εταιρεία Transavia θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Άμστερνταμ από τον Απρίλιο του 2014, με πτήσεις χαμηλού κόστους, τρεις φορές εβδομαδιαίως, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η έναρξη των πτήσεων αυτών αποδίδεται στην αυξημένη ζήτηση που κατεγράφη από την Ολλανδία, αλλά και τις σκανδιναβικές χώρες, για ευκολότερη πρόσβαση στη Βόρεια Ελλάδα.