Κάλεσμα στα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΗ αλλά και στους συνδικαλιστικούς φορείς της Επιχείρησης να επισκεφθούν το εργοστάσιο της Αλουμίνιον της Ελλάδος απευθύνει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ένωση Εργαζομένων στην εταιρεία.

Στην ανακοίνωση τους, οι εργαζόμενοι της Αλουμίνιον αφήνουν αιχμές για τον Νίκο Φωτόπουλο, πρώην πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και νυν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Επιχείρησης. 

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι ο Ν. Φωτόπουλος προέτρεψε τα μέλη του Δ.Σ. να μην επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της Αλουμίνιον γιατί κινδυνεύουν από τους εργαζόμενους.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εργαζόμενοι της Αλουμίνιον, τονίζουν ότι ουδέποτε απαγόρευσαν την είσοδο οποιουσδήποτε επισκέπτη στο εργοστάσιο και προπάντων ποτέ δεν προέβησαν σε τραμπουκισμούς και προπηλακισμούς.

Παράλληλα, σχολιάζει σχετική προτροπή του κ. Φωτόπουλου, μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΗ, να μην επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις γιατί δήθεν κινδυνεύουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου:      

«Με έκπληξη διαβάσαμε στα ΜΜΕ την προτροπή - πρόταση του κου Φωτόπουλου, πρώην προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και νυν μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΗ, προς τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. (η οποία και έγινε αποδεκτή) να μην επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ γιατί, δήθεν, κινδυνεύουν από τους εργαζόμενους.

Δεν γνωρίζουμε από πού αντλεί αυτές τις πληροφορίες ο κος Φωτόπουλος, αλλά εμείς οφείλουμε να πληροφορήσουμε και όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν, ότι οι εργαζόμενοι της ΑΤΕ ουδέποτε απαγόρευσαν την είσοδο οποιουδήποτε επισκέπτη στο εργοστάσιο και προπάντων ποτέ δεν προέβησαν σε τραμπουκισμούς και προπηλακισμούς.

Είναι παράδοση στο χώρο μας ο σεβασμός στους θεσμούς, στους επισκέπτες και στους εαυτούς μας.

Η πόρτα του εργοστασίου και του Σωματείου μας είναι πάντα ανοικτή σε κάθε επισκέπτη καλόπιστο ή και κακόπιστο.

Καλούμε λοιπόν τόσο τα μέλη του Δ.Σ. όσο και τους εκπροσώπους των συνδικαλιστών φορέων της ΔΕΗ να επισκεφτούν το εργοστάσιο, (μαζί ή χωριστά) και ως Δ.Σ. του Σωματείου μπορούμε να εγγυηθούμε ότι κανείς δεν κινδυνεύει από κανέναν.

Αντιθέτως μάλιστα προτιθέμεθα να τους ξεναγήσουμε τόσο στο χώρο των εγκαταστάσεων όσο και στον οικισμό του εργοστασίου, καθώς και στα αξιοθέατα της εγγύτερης περιοχής.

Επειδή πιστεύουμε ότι η γνωριμία χώρων και ανθρώπων, η αλληλοενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών ποτέ δεν έβλαψαν κανέναν, θεωρούμε βέβαιο ότι θα αποδεχτείτε την πρόσκλησή μας και ως εκ τούτου σας περιμένουμε σύντομα».