Κάθε αλλαγή στο λιμενικό σύστημα της χώρας, χωρίς μεταρρυθμίσεις, Ανεξάρτητη Αρχή Λιμένων, ενίσχυση του Ανταγωνισμού, Αναπτυξιακών Σχεδίων, Προστασίας του Περιβάλλοντος και εφαρμογής των προβλεπόμενων κοινοτικών κανόνων διαφάνειας, θα οδηγήσει σε περιπέτειες συνολικά το ελληνικό λιμενικό σύστημα, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης, σε ημερίδα για το θεσμικό πλαίσιο της λιμανιών, που διοργάνωσαν η Νομική Σχολή Αθηνών με το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά και τη συνεργασία της Ενωσης Λιμένων Ελλάδας (ΕΛΙΜΕ).

Ο κ.Ανωμερίτης δήλωσε, ότι η υποκατάσταση του κρατικού μονοπωλίου από το ιδιωτικό δεν αποτελεί ευρωπαϊκά αποδεκτή λύση, προσθέτοντας, ότι οι όποιοι μετασχηματισμοί στην κεφαλαιακή σύνθεση, το λειτουργικό σύστημα και την επιχειρηματικότητα των λιμένων του ελληνικού λιμενικού συστήματος, πρέπει να λαμβάνουν υπόψη το Ευρωπαϊκό μοντέλο και τις υπό διαμόρφωση παραμέτρους του, που αποτελεί το μόνο πρότυπο για τη χώρα μας.

Στην Ημερίδα, την οποία συντόνισαν ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης και ο καθηγητής, Πρόεδρος της Νομικής Σχολής Αθηνών Θ. Φορτσάκης, εισηγήθηκαν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Erasmus του Ρότερνταμ Ηρακλής Χαραλαμπίδης, ο επικεφαλής του Τμήματος Λιμενικής Πολιτικής της Ε.Ε. Δημήτρης Θεολογίτης, ο καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών κ. Γεραπετρίτης Γιώργος, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Πρόεδρος της Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Αθανάσιος Πάλλης, η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών Λία Αθανασίου, ο δικηγόρος Νίκος Κωνσταντινίδης και ο καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών Μαστρομανώλης Εμμανουήλ.

Επίσης, απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Στέλιος Μανουσάκης.