Επιστολή διαμαρτυρίας σχετικά με την απώλεια δικαιώματος ρύθμισης οφειλών προς τον ΟΑΕΕ, έστειλε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά στο Ταμείο.

Λανθασμένη και επίφοβη για τη βιωσιμότητα του ΟΑΕΕ -αφού με τη σειρά της εξαρτάται από τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων- χαρακτηρίζει την τακτική που υιοθετείται από τον ΟΑΕΕ για τη ρύθμιση των οφειλών με επιστολή του προς τη διοικητή του ΟΑΕΕ Γεωργία Κωτίδου, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Ανδριανός Μιχάλαρος.

Στην επιστολή προς την πρόεδρο του Ταμείου κι αφού επισημαίνει πως η ρύθμιση δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, ο πρόεδρος του ΒΕΠ στηλιτεύει το γεγονός ότι ο ΟΑΕΕ, αντί να δώσει κάποιο περιθώριο σε εκείνους που, έκδηλο είναι για ποιο λόγο, καθυστερούν μόνο για δύο-τρεις μέρες να πληρώσουν δόση και τρέχουσα εισφορά, τους αποκλείει από τη ρύθμιση, επαναφέροντάς τους και στην κλάση, που είχαν πριν από τη ρύθμιση και καλώντας τους να πληρώσουν τις οφειλές, όπως πριν υπαχθούν στη ρύθμιση.

Στην επιστολή, η οποία προκλήθηκε κατόπιν δεκάδων καταγγελιών επιχειρήσεων - μελών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά τονίζεται, μεταξύ άλλων: «οι βιοτέχνες διαμαρτύρονται γιατί παλεύουν να επιβιώσουν και έρχεται το ασφαλιστικό τους Ταμείο να τους κλείσει μία ώρα αρχύτερα. Είναι αδύνατον να ανταπεξέλθουν και να επιβιώσουν αφού η επιβίωσή τους, εξαρτάται απόλυτα από τη μείωση του λειτουργικού τους κόστους και των παγίων εξόδων τους».

TAGS