Η Ευρωζώνη θα διασφαλίσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατά τους επόμενους μήνες ότι θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί την Ελλάδα, ώστε να διευκολύνει το Ταμείο στην εκταμίευση της δόσης του προς την Αθήνα, τόνισε ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος την Παρασκευή στο πρακτορείο Reuters.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τους κανόνες του ΔΝΤ το Ταμείο δεν μπορεί να καταβάλει μέρος του δανείων προς την Ελλάδα εάν δεν εξασφαλιστεί η ομαλή χρηματοδότηση της χώρας τους επόμενους 12 μήνες.

«Εκτιμώ πως δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στο να υπογράψει η Ευρωζώνη τη διασφάλιση συνέχισης της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα», είπε, ακόμη, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος και προσέθσε ότι η Τρόικα θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την αξιολόγηση πριν τα μέσα Μαΐου.

«Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να καθυστερεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος», είπε χαρακτηριστικά.

Ο αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε, τέλος, ότι δεν έχει γίνει ακόμα καμία συζήτηση σχετικά με ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, το οποίο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε ότι μπορεί να είναι απαραίτητο αν η Ελλάδα δεν ανακτήσει πλήρως την πρόσβασή της στις αγορές έως το 2015.