Το Λονδίνο μεγαλώνει το χάσμα που το χωρίζει από τη βρετανική περιφέρεια σε ό,τι αφορά το επίπεδο υλικής ευμάρειας και εργασιακών ευκαιριών, σύμφωνα με έρευνα την οποία επικαλείται η εφημερίδα Telegraph.

Στη βρετανική πρωτεύουσα δημιουργούνται δέκα φορές περισσότερες θέσεις εργασίας σε σχέση με τις αμέσως επόμενες περιοχές στον συγκεκριμένο κατάλογο, αναφέρει η μελέτη της δεξαμενής σκέψης Centre for Cities.

Η πόλη συνέβαλε κατά 80% στην ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα στη Μεγάλη Βρετανία κατά την περίοδο 2010 – 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Για κάθε θέση δε η οποία «ανοίγει» στο δημόσιο τομέα στο Λονδίνο, η έρευνα αναφέρει ότι χάνονται δύο στις υπόλοιπες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου (Αγγλία, Ουαλία, Σκωτία, Βόρεια Ιρλανδία).

Η πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας εμφανίζεται να «ρουφά τα ταλέντα της υπόλοιπης χώρας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα, με πολλούς Βρετανούς να εγκαταλείπουν τις πόλεις τους για πάντα προς όφελος του μητροπολιτικού κέντρου.

Συγκεκριμένα, το ένα τρίτο των νέων 22 έως 30 ετών οι οποίοι μεταναστεύουν εσωτερικά στη Μεγάλη Βρετανία κατευθύνονται στο Λονδίνο.