Προσωρινό ανάχωμα στην αύξηση της ανεργίας στήνουν τα μέτρα αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, και δεν ανοίγουν τον δρόμο για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, εκτιμά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας.

Αλλά και οι εξαγγελίες της μείζονος αντιπολίτευσης για στήριξη της ρευστότητας στην αγορά και ενίσχυση του λαϊκών εισοδημάτων θα παραμένουν μετέωρες, όσο δεν δίνεται απάντηση στο πώς θα ανακτήσει η παραγωγική δομή της χώρας αναπτυξιακή προοπτική, προσθέτει το ΕΕΑ.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών υπενθυμίζει ότι έχει, επανειλημμένως ζητήσει ενίσχυση της χρηματοδότησης προς τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει η χώρα να επιστρέψει στο θνησιγενές μοντέλο των κρατικοδίαιτων επιχειρήσεων, των οποίων η επισφαλής δανειοδότηση δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού για τις υπόλοιπες» σημειώνει το επιμελητήριο και προσθέτει: «δυστυχώς, το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο δεν δημιουργεί αισιοδοξία ότι μπορούν τα κόμματα να συνεννοηθούν έστω και στους βασικούς άξονες ενός Εθνικού Σχεδίου Ανάπτυξης που θα δημιουργήσει νέες βιώσιμες θέσεις απασχόλησης. Ευχόμαστε να μας διαψεύσουν και το Ε.Ε.Α είναι έτοιμο να συνδράμει εφόσον του ζητηθεί».

Κατά το επιμελητήριο, αυτό που σήμερα χρειάζεται πρωτίστως η Ελλάδα είναι ένα μακρόπνοο, αναλυτικό και εμπεριστατωμένο σχέδιο στήριξης της καινοτομίας και της εξωστρέφειας στην επιχειρηματικότητα, με εκμετάλλευση των ασύγκριτων πλεονεκτημάτων της στον αγροτοδιατροφικό τομέα, τον τουρισμό , τους γεωφυσικούς πόρους, αλλά και στις τεχνολογικές εφαρμογές, όπου την τελευταία πενταετία νέοι άνθρωποι αφήνουν έντονο το στίγμα τους με προηγμένες εφαρμογές.