current views are: 2

30 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση21:06

Δήμος Σερρών: Πρόταση για ένταξη σε προγράμματα για την ανάδειξη αγροτουρισμού

Πρόταση για την ανάδειξη του αγροτουρισμού του Δήμου Σερρών στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος “Ψηφιακή Σύγκλιση”, προϋπολογισμού 61.500 ευρώ, κατέθεσε ο Δήμος Σερρών.

Δημοσίευση 21:06’
αρθρο-newpost

Πρόταση για την ανάδειξη του αγροτουρισμού του Δήμου Σερρών στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος “Ψηφιακή Σύγκλιση”, προϋπολογισμού 61.500 ευρώ, κατέθεσε ο Δήμος Σερρών.

Πρόταση για την ανάδειξη του αγροτουρισμού του Δήμου Σερρών στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος “Ψηφιακή Σύγκλιση“, προϋπολογισμού 61.500 ευρώ, κατέθεσε η δημοτική αρχή.

Η συγκεκριμένη πρόταση, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ανάπτυξης- Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού Παναγιώτη Γρηγοριάδη, “έχει στόχο την ανάπτυξη δικτυακού τόπου προσανατολισμένου στα αγροτουριστικά προϊόντα και καταλύματα του Δήμου Σερρών, ο οποίος θα βρίσκεται σε συνέργεια και λειτουργικότητα με τις υπάρχουσες εφαρμογές που χρησιμοποιεί ο Δήμος”.

Σκοπός είναι, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γρηγοριάδης, “η συγκεκριμένη αγροτουριστική διαδικτυακή πύλη να αποτελέσει αφενός μεν σημαντικό μέσο προβολής του Δήμου, συμβάλλοντας στην τουριστική ανάπτυξή του, αφετέρου δε να καθιερωθεί ως ένα χρηστικό μέσο αναζήτησης πληροφοριών αλλά και αγοράς αγροτουριστικών προϊόντων ηλεκτρονικά, συμβάλλοντας στην ανάδειξη των τοπικών παραγωγών και την αύξηση του εισοδήματος τους”.

Οι εφαρμογές που θα αναπτυχθούν, σε περίπτωση έγκρισης του προγράμματος, θα υποστηρίζονται από σύγχρονα λειτουργικά συστήματα των φορητών συσκευών (iOS, Android και Windows Phone).

Αρωγός της πρότασης του Δήμου για την ένταξη σε καινοτόμα προγράμματα αγροτουρισμού είναι και η Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών, που συνεχίζει τη διοργάνωση ημερίδων σε τοπικές κοινωνίες της υπαίθρου για τις δυνατότητες αγροτικής δραστηριότητας με καλλιέργειες φιλικές προς το περιβάλλον, την ευαισθητοποίηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και την παρότρυνσή τους σε δράσεις στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης, με κύριο στόχο την ανάδειξη του αγροτουρισμού σε όλες τις επαρχίες του νομού.


σχετικα αρθρα