current views are: 2

31 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση15:00

«Αλαλούμ» με τις διαπραγματεύσεις ΔΕΠΑ – Gazprom για την τιμή του αερίου

Σύγχυση επικρατεί σχετικά με τις διαπραγματεύσεις ΔΕΠΑ – Gazprom για μείωση της τιμής προμήθειας του φυσικού αερίου.

Δημοσίευση 15:00’
αρθρο-newpost

Σύγχυση επικρατεί σχετικά με τις διαπραγματεύσεις ΔΕΠΑ – Gazprom για μείωση της τιμής προμήθειας του φυσικού αερίου.

Σύγχυση επικρατεί σχετικά με τις διαπραγματεύσεις ΔΕΠΑGazprom για μείωση της τιμής προμήθειας του φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προήλθαν από τη ρωσική πλευρά, η ΔΕΠΑ και η Gazprom συμφώνησαν σε αλλαγή της φόρμουλας τιμολόγησης του φυσικού αερίου, γεγονός που θα οδηγούσε σε μείωση στις τιμές.

ΔΕΠΑ και υπουργείο Περιβάλλοντος, λίγο μετά, διέψευσαν τις πληροφορίες για συμφωνία. Πηγές του ΥΠΕΚΑ ανέφεραν ότι η διαπραγμάτευση βρίσκεται στο στάδιο της ανταλλαγής επιστολών και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, ούτε υπάρχει συμφωνία των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «δεν υπάρχει καμία πρόοδος», επισημαίνοντας ότι οι διαρροές ήταν από κύκλους που ήθελαν να χαλάσει πιθανή συμφωνία.

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα της μείωσης της τιμής ήταν ένα από τα βασικά της συνάντησης του κ. Σαμαρά με τον κ. Πούτιν την Τρίτη στις Βρυξέλλες. Η ελληνική πλευρά εξήγησε ότι η βελτίωση της τιμής φυσικού αερίου για την Ελλάδα θα διευκόλυνε τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στη Μόσχα μεταξύ της ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου Gazprom και της ελληνικής ΔΕΠΑ. Όπως σημείωναν κυβερνητικές πηγές, η σημερινή τιμή φυσικού αερίου (467 δολάρια / 1000btu) είναι πάρα πολύ υψηλή και η ελληνική πλευρά αναμένει μια πραγματική μείωση.

 


σχετικα αρθρα