Η ρωσική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 1,3% το 2013, όπως έδειξαν τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, σηματοδοτώντας τον πιο αδύναμο ρυθμό οικονομικής επέκτασης από την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση του 2008. 

Τα στοιχεία από την ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία ήταν κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα χαμηλότερα από την εκτίμηση του υπουργείου Οικονομικών για ανάπτυξη 1,4% το 2013, ενώ ήρθαν σε αντίθεση με την ανάπτυξη του 3,4% που καταγράφηκε το 2012.

Οι κλάδοι των οργανισμών κοινής ωφελείας και κατασκευών ήταν οι παράγοντες που επιβάρυναν περισσότερο την οικονομία το περασμένο έτος, εμφανίζοντας συρρίκνωση 1,6% και 2,4% αντίστοιχα. Το προηγούμενο έτος και οι δύο κλάδοι είχαν εμφανίσει ανάπτυξη.

Η οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά περίπου 2,5% αυτό το έτος, ωστόσο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Andrei Klepach δήλωσε σήμερα ότι ο επίσημος στόχος ενδεχομένως να μην επιτευχθεί δεδομένων των επιπτώσεων από τη χαμηλότερη ανάπτυξη στις λιανικές πωλήσεις, όπως μετέδωσαν ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

TAGS