Ο Moody's υποβάθμισε την Ουκρανία

Ο Moody’s υποβάθμισε την Ουκρανία

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι μείωσε την πιστοληπτική ικανότητα της Ουκρανίας σε " Caa2 " , λόγω της " κλιμάκωσης" της πολιτικής κρίσης στη χώρα. «Ο πρώτος λόγος ( ... ) είναι η έκταση και η φύση της όλο και πιο βίαιης κρίσης που θα μπορούσε τελικά να "στεγνώσει" τη κρατική χρηματοδότηση», ανακοίνωσε ο οργανισμός. 

Ο Moody’s σημειώνει επίσης ότι η προοπτική της αξιολόγησης της Ουκρανίας είναι τώρα «αρνητική», γεγονός που υποδηλώνει ότι θα μπορούσε η θέση της χώρας να υποστεί περαιτέρω μείωση μεσοπρόθεσμα. «Η ριζοσπαστικοποίηση των θέσεων μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και η εξάπλωση των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας έχουν αυξήσει την πιθανότητα σοβαρής διοικητικής κρίσης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα κενό εξουσίας», ανέφερε επίσης ο Moody’s. 

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης θεωρεί, επίσης, ότι αυτή η αστάθεια αυξάνει τον κίνδυνο μιας μεγάλης φυγής κεφαλαίων, που θα μπορούσε να αποδυναμώσει περαιτέρω το ουκρανικό νόμισμα. Την περασμένη Τρίτη και ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor είχε υποβαθμίσει την Ουκρανία, λόγω της πολιτικής κρίσης. 

Για δύο μήνες, η ουκρανική κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα τεράστιο κίνημα διαμαρτυρίας που συνδέεται με την απόρριψη της συμφωνίας εταιρικής σχέσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η παραίτηση της κυβέρνησης υπό την πίεση των διαδηλώσεων δεν ήταν αρκετή για να μειώσει την ένταση.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο