current views are: 2

2 Φεβρουαρίου 2014
Δημοσίευση17:48

Αναβαθμίζεται η παλιά Λαχαναγορά σε «επιχειρηματικό πάρκο τροφίμων»

Σε σύγχρονο επιχειρηματικό πάρκο τροφίμων μετεξελίσσεται, το προσεχές διάστημα, ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, η παλαιά «Λαχαναγορά».

Δημοσίευση 17:48’
αρθρο-newpost

Σε σύγχρονο επιχειρηματικό πάρκο τροφίμων μετεξελίσσεται, το προσεχές διάστημα, ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, η παλαιά «Λαχαναγορά».

Σε σύγχρονο επιχειρηματικό πάρκο τροφίμων μετεξελίσσεται, το προσεχές διάστημα, ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, η παλαιά «Λαχαναγορά».

Ο Οργανισμός, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, κατάφερε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να επιστρέψει στην κερδοφορία αποφέροντας έσοδα για το Δημόσιο που ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ τα τελευταία 2 έτη, να δημιουργήσει, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης, την Αγορά του Καταναλωτή, προσφέροντας φθηνότερες τιμές και να εφαρμόσει ανταγωνιστικότερο πλαίσιο στην χονδρεμπορία τροφίμων.

Όπως εξήγησε, στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο ΟΚΑΑ αποτελεί πρότυπο ανταποδοτικότητας για τις δημόσιες εταιρείες, κάτι που οφείλεται στο νέο μοντέλο δημόσιου μάνατζμεντ, που εφαρμόζει η διοίκηση. Την επόμενη περίοδο, εκτός από τα μεγάλα ιδιωτικά έργα ΣΔΙΤ, που πρόκειται να αναπτυχθούν στην Κεντρική Αγορά Αθηνών και η επέκταση του της Αγοράς του Καταναλωτή με ακόμη 12 καταστήματα, δρομολογούνται η αλλαγή του Κανονιστικού πλαισίου στο ιχθυεμπόριο, η μετατροπή των περιφερειακών ιχθυοσκαλών σε μικτά παραγωγικά πάρκα τροφίμων αλλά και η συνέχιση της επιστροφής κεφαλαίων στον μέτοχο, που δεν είναι άλλος, από το Ελληνικό Δημόσιο.


σχετικα αρθρα