Τη συγκρότηση Ειδικών Ομάδων Εργασίας, οι οποίες υπό την εποπτεία των Διοικήσεων ΙΚΑ και ΟΓΑ, θα σχεδιάσουν και θα προωθήσουν άμεσα προτάσεις για την επίλυση των θεμάτων της Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και την συνεργασία των υπηρεσιών ΙΚΑ και ΟΓΑ σε θέματα ψηφιοποίησης αρχείων και εκσυγχρονισμού των μηχανογραφικών διαδικασιών, προς όφελος των ασφαλισμένων, αποφάσισαν σήμερα οι Διοικήσεις των φορέων.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στα γραφεία της Διοίκησης του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), ο διοικητής του ΟΓΑ Ξενοφών Βεργίνης, με τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο και τον υποδιοικητή του Ιδρύματος Διονύση Πατσούρη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο υποδιοικητής του ΟΓΑ Μιχάλης Τζελέπης και στελέχη του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η πιστοποίηση της αναπηρίας μέσω των ΚΕΠΑ, η απονομή συντάξεων με διαδοχικό χρόνο ασφάλισης και η αναμόρφωση και απλούστευση διαδικασιών που οδηγούν στην λύση χρόνιων προβλημάτων συνταξιοδοτικών υποθέσεων, που αφορούν στη Διακρατική Κοινωνική Ασφάλιση.

TAGS