Μια ιδιαίτερα σημαντική ομιλία αναμένεται να πραγματοποιήσει αύριο στο Λονδίνο, την καρδιά του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος.

Ο Κεντρικός Τραπεζίτης της χώρας μας εντείνει τις διεθνείς πρωτοβουλίες για την προβολή των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας και την προσέλκυση επενδύσεων. «Η ελληνική οικονομική κρίση: Από το Grexit στο Grecovery» είναι το θέμα το οποίο θα αναπτύξει διεξοδικά και θα παρακολουθήσουν 200 επιφανή στελέχη επενδυτικών οίκων, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και κρατικών επενδυτικών ταμείων.

Η ομιλία εντάσσεται στην ειδική ενότητα «Golden Series», και διοργανώνεται από το γνωστό think tank, OMFIF (Φόρουμ Νομισματικών και Χρηματοοικονομικών Ιδρυμάτων). Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι αντίστοιχες ομιλίες στο πλαίσιο των  «Golden Series» έχουν πραγματοποιήσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια κορυφαίες προσωπικότητες όπως οι:  Yves Mersch, Jurgen Stark και Jose Manuel Gonzalez-Paramo της ΕΚΤ, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ  Angel Gurria, ο γενικός διευθυντής της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών Jaime Caruana αλλά και  o γνωστός ακαδημαϊκός Stanley Fischer, πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Ισραήλ.

Για μια ακόμη φορά , όπως και πέρυσι τον Ιανουάριο, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, επιλέγει το κατάλληλο timing προκειμένου να ενισχύσει τη θέση της χώρας μας στις διεθνείς αγορές και να αναδείξει στους θεσμικούς επενδυτές τη δημοσιονομική πρόοδο που έχει συντελεστεί και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα τους ελληνικού τραπεζικού κλάδου αλλά και συγκεκριμένων επιχειρηματικών τομέων της χώρας μας.