Μέχρι τις 30 Ιουνίου η αξιολόγηση των επενδυτικών προτάσεων που κατατέθηκαν στο ΥΜΑΘ

Μέχρι τις 30 Ιουνίου η αξιολόγηση των επενδυτικών προτάσεων που κατατέθηκαν στο ΥΜΑΘ

Δύο ακόμη επιταγές, ως προκαταβολές επιχορήγησης, επιδόθηκαν σήμερα στο ΥΜΑΘ από τον υπουργό Μακεδονίας- Θράκης στους εκπροσώπους δύο εταιρειών, μετά την έγκριση των επενδυτικών τους σχεδίων από τη Διεύθυνση Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης του ΥΜΑΘ και την ένταξή τους στον επενδυτικό νόμο.

Συγκεκριμένα, σήμερα δόθηκαν 2,2 εκ. ευρώ στην εταιρεία «Πόρτο Καρράς Τουριστική Τεχνική Βιομηχανική Α.Ε.» και 164.000 ευρώ στην εταιρία «Παναγιώτης Ψάλτης και ΣΙΑ Σύμβουλοι Μηχανικοί».

Η εκπρόσωπος της εταιρείας «Πόρτο Καρράς» Άννα Μουρεσάν εξήγησε ότι το ποσό των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ θα επενδυθεί για τον εκσυγχρονισμό του συγκροτήματος «Meliton» και τη δημιουργία ενός πάρκου νερού, με στόχο την αύξηση της τουριστικής προσέλευσης και κατ' επέκταση τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Επίσης, ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Παναγιώτης Ψάλτης και ΣΙΑ Σύμβουλοι Μηχανικοί» Άγγελος Καρανικόλας σημείωσε ότι η νεοσύστατη εταιρεία, με έδρα τη Νιγρίτα Σερρών, έχει ως αντικείμενο την παραγωγή εξειδικευμένου λογισμικού για τη διαχείριση χωματουργικών όγκων που παράγονται από διάφορα έργα (π.χ. οδοποιίας) και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που υφίσταται κάθε περιοχή από αυτές.

Η υποβολή, ο έλεγχος, η αξιολόγηση και η τελική έγκριση των επενδυτικών σχεδίων στην αρμόδια διεύθυνση του ΥΜΑΘ εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς, τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, θέτοντας ως στόχο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014 να υπάρχει τελική απάντηση ένταξης ή όχι στον αναπτυξιακό νόμο σε όλες τις επενδυτικές προτάσεις, που έχουν υποβληθεί στην αρμόδια διεύθυνση του ΥΜΑΘ.

«Πιστεύω ότι ήδη κάτι έχει αρχίσει να κινείται σε επίπεδο ελληνικής οικονομίας, το κλίμα είναι πολύ βελτιωμένο και το επενδυτικό ενδιαφέρον ιδιαίτερα μεγάλο» τόνισε -μεταξύ άλλων- ο υπουργός και πρόσθεσε: «Το ΥΜΑΘ στρώνει κόκκινο χαλί σε όσους θέλουν να επενδύσουν στη Βόρεια Ελλάδα και περιμένουμε πολλά από τον ιδιωτικό τομέα, καθώς πιστεύουμε ότι η ελληνική οικονομία πρέπει να αποκτήσει πιο παραγωγικό και ανταγωνιστικό προσανατολισμό».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο