Οι υπουργοί Μεταφορών της Αλβανίας, του Κοσόβου, του Μαυροβουνίου και της ΠΓΔΜ συναντήθηκαν σήμερα στα Τίρανα και συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με τη βελτίωση των μεταφορών και των υποδομών στην περιοχή.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι προσπάθειες για περαιτέρω ενσωμάτωση των υποδομών και υπηρεσιών στον τομέα των μεταφορών των χωρών των Βαλκανίων.

Στην ομιλία του, ο Αλβανός υπουργός Μεταφορών Έντμοντ Χατζινάστο είπε ότι είναι σημαντική η συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση στα θέματα που σχετίζονται με τα στρατηγικά σχέδια.

Ο κ. Χατζινάστο έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο σχέδιο κατασκευής της σιδηροδρομικής γραμμής που θα συνδέει τις χώρες της περιοχής στο πλαίσιο του Διαδρόμου 8.

«Θα ζητήσουμε να έχουμε έναν επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έναν εκπρόσωπο για να βοηθήσει στην επίτευξη και ευαισθητοποίηση σχετικά με την κατασκευή του έργου αυτού» είπε ο κ. Χατζινάστο.

Τόνισε δε, ότι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την Αλβανία είναι να αυξηθεί η ασφάλεια σε όλες τις οδικές αρτηρίες της χώρας, καθώς μόνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο έχασαν τη ζωή τους, σε δύο ατυχήματα, 11 άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 18.