Την απόσυρση από τη διαδικασία επικύρωσης στη Βουλή, του νομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις, που προωθεί η κυβέρνηση της Κροατίας, ζήτησαν από τον πρωθυπουργό της χώρας, Ζόραν Μιλάνοβιτς πέντε συνδικαλιστικές ομοσπονδίες.

Οι ομοσπονδίες επεσήμαναν την ανάγκη να υπάρξει χρόνος για την επεξεργασία των δεικτών, τη συλλογή στοιχείων και αναλύσεων και προτάσεων εμπειρογνωμόνων, ενώ δεσμεύθηκαν ότι δεν θα οργανώσουν κινητοποιήσεις στη διάρκεια της διαβούλευσης αυτής.

Περαιτέρω, οι εκπρόσωποι των συνδικάτων δήλωσαν πρόθυμοι να επιστρέψουν στα τριμερή σώματα κοινωνικού διαλόγου και στην ομάδα εργασίας για το εργασιακό νομοσχέδιο, ενώ επεσήμαναν ότι η πρότασή τους είναι αποδεκτέα, διότι ενεργοποιεί τον κοινωνικό διάλογο και την κοινή αναζήτηση λύσεων σε σχέση με το νομοσχέδιο, προς όφελος των Κροατών Πολιτών.

Οι Ομοσπονδίες εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να αποδεχθεί αβέβαιες συνθήκες εργασίας, απεργίες, διαδηλώσεις και ταραχές. Επανέλαβαν, τέλος, ότι δε θα μπορούσαν να συναινέσουν στην προώθηση του νομοσχεδίου, υπενθυμίζοντας ότι εστάλη στο κοινοβούλιο χωρίς να έχει επιτευχθεί συναίνεση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.