Στο Eurogroup η αξιολόγηση της Κύπρου

Στο Eurogroup η αξιολόγηση της Κύπρου

Η τρίτη αξιολόγηση του κυπριακού προγράμματος προσαρμογής θα απασχολήσει τη συνεδρίαση του Εurogroup την προσεχή Δευτέρα, ενώ η εκταμίευση της επόμενης δόσης των 150 εκατ. ευρώ θα γίνει τον Απρίλιο, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης.

Όπως ανέφερε ο αξιωματούχος αυτός από τις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα η τρόικα θα ενημερώσει προφορικά τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης σχετικά με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης του προγράμματος.

Επεσήμανε, μάλιστα, αυτό που ανέφερε και η ίδια η τρόικα στην ανακοίνωσή της, ότι «το πρόγραμμα είναι σε τροχιά και τα αποτελέσματα της αξιολόγησης ήταν καλύτερα των προσδοκιών». Ο ευρωπαίος αξιωματούχος χαρακτήρισε πολύ θετική αυτή την εξέλιξη για τη συνέχεια γιατί, όπως είπε, αποκαθιστά την εμπιστοσύνη μετά το μεγάλο σοκ που δέχθηκε η κυπριακή οικονομία.

Ανέφερε επίσης ότι η αξιολόγηση θα εγκριθεί από την επόμενη συνεδρίαση του Εurogroup στις 10 Μαρτίου, ενώ η εκταμίευση της επόμενης δόσης των 150 εκατ. ευρώ, που αφορά τη συνδρομή της Ευρωζώνης, θα γίνει εντός του Απριλίου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο