Ο πασίγνωστος, πάμπλουτος, και απρόβλεπτος, σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, το αφεντικό της Virgin καταχώρησε σήμερα ολοσέλιδες διαφημίσεις στον αυστραλιανό τύπο με τις οποίες καλεί την αυστραλιανή κυβέρνηση να μην ενισχύσει οικονομικά την εθνική αεροπορική εταιρία Qantas. 

Η Qantas, εταιρία-σύμβολο στην Αυστραλία, αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και ζητά ενίσχυση από την κυβέρνηση.
Η συντηρητική κυβέρνηση του Τόνι 'Αμποτ, που έχει ταχθεί εναντίον οποιασδήποτε βοήθειας σε ιδιωτικές εταιρίες (εξαιτίας αυτής της στάσης της η Αυστραλία θα μείνει χωρίς βιομηχανία αυτοκινήτων), φέρεται να εξετάζει με κάποια συμπάθεια το αίτημα της Qantas. 

«Αν η κυβέρνηση στηρίξει την Qantas, τότε κάθε εταιρία που λειτουργεί στην Αυστραλία, κάθε φορά που έχει οικονομικό πρόβλημα θα τρέχει στην κυβέρνηση για ενίσχυση» αναφέρεται στη διαφήμιση. 

Καλείται δε η κυβέρνηση να αρνηθεί το αίτημα της Qantas, σημειώνοντας πως αν οι φορολογούμενοι «ξελασπώσουν την εταιρία, τότε οι ξένες εταιρίες θα το σκεφτούν δυο φορές πριν επενδύσουν στην Αυστραλία». 

Ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον σημειώνει πως η εταιρία του ξεκίνησε από το μηδέν, σήμερα απασχολεί 9.000 άτομα, προσφέρει ανταγωνιστικές τιμές και ενισχύει την αυστραλιανή οικονομία. 

«Δεν μπορεί η Qantaς, επίσης ιδιωτική εταιρία, να μας ανταγωνίζεται με χρήματα των φορολογουμένων» σημειώνεται στη διαφήμιση.