Πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στο μείζον πρόβλημα του ενεργειακού κόστους που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις αλλά και για την αναστολή λειτουργίας της Χαλυβουργικής, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, όπου παρουσιάστηκε το σχέδιο νόμου για τη μείωση της γραφειοκρατίας στην αδειοδότηση επιχειρήσεων, ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, περιορίσθηκε να αναφέρει «θα έχουμε συγκεκριμένα μέτρα αλλά όχι σήμερα». 

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης, σχολίασε ότι ήδη το συμβούλιο βιομηχανίας ασχολείται με το θέμα, ενώ δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, χωρίς την έγκριση της ΕΕ και της τρόικας, να προχωρά εντός της εβδομάδας στην υπογραφή του μέτρου της "διακοψιμότητας", με σκοπό να ενισχυθεί η βιομηχανία και να μειωθεί το ενεργειακό κόστος. 

Η "διακοψιμότητα" θα επιτρέπει σε ενεργοβόρες βιομηχανίες να διακόπτουν για συγκεκριμένες περιόδους τη λειτουργία τους, μειώνοντας έτσι τη συνολική ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια, με αντάλλαγμα εκπτώσεις στην τιμή του ρεύματος υψηλής τάσης που καταναλώνουν, καθώς θα επιβαρύνουν λιγότερο το σύστημα.