Την έναρξη του δεύτερου κύκλου ανακοίνωσε τo egg - enter•grow•go, προσκαλώντας νέους και νέες 18-40 ετών, που έχουν μια καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα και το πάθος να την μετατρέψουν σε επιτυχημένη δραστηριότητα, να υποβάλουν υποψηφιότητα για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα μέχρι τις 4 Απριλίου 2014. Το egg - enter•grow•go αποτελεί μια πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Eurobank (www.eurobank.gr) και του Corallia (www.corallia.org) του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά.
 
Οι ομάδες, που θα επιλεγούν μέσα από διαγωνιστική διαδικασία, θα έχουν στη διάθεσή τους, για έναν ολόκληρο χρόνο, ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο επιχειρηματικής επώασης, επιτάχυνσης και συνεργασίας. Σε αυτό περιλαμβάνεται μια σειρά από υποστηρικτικές δράσεις και εργαλεία, όπως είναι η συμβουλευτική καθοδήγηση από διακεκριμένα και καταξιωμένα πρόσωπα από όλο το φάσμα των κλάδων της οικονομίας και της επιστήμης, κτιριακή υποδομή με πλήρως λειτουργικούς και άρτια εξοπλισμένους συνεργατικούς γραφειακούς χώρους κοντά στο κέντρο της Αθήνας (Λ. Συγγρού 190, Καλλιθέα), υποστηρικτικές uπηρεσίες «μίας στάσης» για όλα τα καίρια θέματα εκκίνησης και λειτουργίας της κάθε συμμετέχουσας ομάδας (όπως υπηρεσίες λογιστικής και εταιρικής διαχείρισης, διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων, εταιρικής ταυτότητας και επικοινωνίας, προστασίας διανοητικής ιδιοκτησίας και νομικής κατοχύρωσης, τεχνικής υποστήριξης πληροφορικής καθώς και οικονομικών συμβουλών και δικτύωσης με επενδυτικά σχήματα).
 
Επιπλέον προσφέρεται επιχειρηματική κατάρτιση μέσω ενός προκαθορισμένου τρίμηνου εντατικού προγράμματος εκπαίδευσης με πρακτικό χαρακτήρα και στόχο να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες με τα απαραίτητα γνωστικά εργαλεία για την μετέπειτα σταδιοδρομία τους ως νέοι επιχειρηματίες.

Μεγάλου: Αγκαλιάζουμε το egg

Όπως δήλωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος ο Χρήστος Μεγάλου, διευθύνων σύμβουλος της Eurobank η διοίκηση της τράπεζας έχει αγκαλιάσει το egg, στο πλαίσιο της στρατηγικής υιοθέτησης και προώθησης της καινοτομίας που εφαρμόζει.

Υπογράμμισε ότι το δείγμα γραφής που επιδείχθηκε, δεσμεύει τους φορείς να συνεχίσουν με συνέπεια την πρωτοβουλία αυτή, που εντάσσεται στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Eurobank, τονίζοντας ότι η διοίκηση της τράπεζας έχει "αγκαλιάσει" το egg, στο πλαίσιο της στρατηγικής υιοθέτησης και προώθησης της καινοτομίας που εφαρμόζει.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε μία  άλλη σημαντική πρωτοβουλία, αυτή για το Διαγωνισμό «Η Ελλάδα Καινοτομεί», ο οποίος αναδεικνύει και επιβραβεύει εστίες εφαρμοσμένης καινοτόμου έρευνας στη χώρα μας, επισημαίνοντας την αφθονία των πόρων που διατίθενται για την στήριξη τους προγράμματος. 

Δεν είναι τυχαίο, όπως συμπλήρωσε ο κ. Μεγάλου,  ότι στον επόμενο κύκλο το Πρόγραμμα θα έχει στη διάθεσή του ακόμη έναν όροφο στο ίδιο κτίριο, τον 3ο, για να επεκτείνει και να διαμορφώσει με πιο αποτελεσματικό τρόπο τις παροχές του, αξιοποιώντας την εμπειρία του πρώτου κύκλου

Κλείνοντας την ομιλία του ο Χρήστος Μεγάλου επιχείρησε να απευθυνθεί στις επιχειρηματικές ομάδες του egg, αλλά και στις υποψήφιες ομάδες που θα υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής για το 2ο κύκλο, παρέχοντας την διαβεβαίωση  ότι μπορούν να υπολογίζουν στη βοήθεια όλων των συντελεστών και των υποστηρικτών αυτού του Προγράμματος.

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του Corallia, καθηγητής Βασίλειος Μακιός τόνισε ότι «Χαίρομαι ειλικρινά που τα θετικά σημάδια από τον α’ κύκλο μας δίνουν την ώθηση να είμαστε σήμερα εδώ και να σας ανακοινώνουμε τον β΄ κύκλο. Είμαστε όλοι υπερήφανοι που προσφέρουμε τις αρχές του «επιχειρείν», της γνώσης και της καινοτομίας στους εκκολαπτόμενους επιχειρηματίες και προσκαλούμε σήμερα όλους τους φιλόδοξους νέους και νέες να ανακαλύψουν τον κόσμο των συνεργασιών και της “χαράς της δημιουργίας”».

Τοποθετήθηκαν, επίσης, ο Δρ. Σταμάτης Κριμιζής, Επίτιμος διευθυντής Τομέα Διαστήματος του Πανεπιστημίου Johns Hopkins και ο κ. George Zachary, Partner Charles River Ventures, οι οποίοι ανέδειξαν τη σπουδαιότητα της θέλησης, της προσπάθειας και της επιμονής στον στόχο για την επίτευξη σημαντικών αποτελεσμάτων σε κάθε τομέα της επιχειρηματικότητας.

TAGS