Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει σήμερα η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3754 δολ. από τα 1,3755 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3745 δολάρια.

Πιέσεις στα νομίσματα των αναδυομένων αγορών προκαλεί η κλιμάκωση των αναταραχών στην Ουκρανία και την Ταϊλάνδη. Ωστόσο προς το παρόν οι επενδυτές αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία την κατάσταση, αντίδραση που δεν επιφέρει κέρδη στο αμερικανικό νόμισμα. Το περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον που καταγράφηκε στην σημερινή δημοπρασία ομολόγων στη Γερμανία (όπου το Υπουργείο Οικονομικών δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει το επιδιωκόμενο ποσό) μάλλον δεν επηρέασε αρνητικά το ευρωπαϊκό νόμισμα.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών καταγράφηκε μόνο μία συναλλαγή ύψους 1 εκατ. ευρώ η οποία αφορούσε σε εντολή πώλησης. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου διατηρήθηκε στο 7,59%, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,66% να διαμορφωθεί στο 5,93% από 5,92 % που έκλεισε χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι το επιτόκιο στον χρόνο διατηρήθηκε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στο 0,547%, στη διάρκεια των εννέα μηνών κυμαίνονταν στο 0,466% από 0,468%, το εξάμηνο παρέμεινε το 0,386%, όπως και το τρίμηνο στο 0,287%, ενώ στον μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 0,224%.