«Η ελληνική οικονομία μετασχηματίζεται και ότι η Ελλάδα αλλάζει και είναι έτοιμη να υποδεχτεί επενδύσεις», τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου   μιλώντας σε δημόσια συζήτηση, με θέμα «Επενδύσεις: η μόνη διέξοδος για τη χώρα», που διοργάνωσε απόψε στη Θεσσαλονίκη ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Όπως επισήμανε ο κ. Καράογλου η τρέχουσα περίοδος συνιστά ένα σημείο καμπής για την ελληνική οικονομία, η οποία μετασχηματίζεται από οικονομία της κατανάλωσης σε μία οικονομία με μεγαλύτερη έμφαση στην παραγωγή και τις επενδύσεις.

«Έχοντας βιώσει τις επιπτώσεις του σαθρού κρατικοδίαιτου μοντέλου της οικονομίας η Ελλάδα αλλάζει και είναι έτοιμη να υποδεχθεί επενδύσεις μεγάλες ή μικρές, εσωτερικές ή εξωτερικές, που στέλνουν το μήνυμα διεθνώς ότι η χώρα αλλάζει το παραγωγικό της μοντέλο», ανέφερε. 

Σύμφωνα με τον υπουργό ενδεικτικά της αλλαγής του κλίματος και της έντασης του επενδυτικού ενδιαφέροντος με την εφαρμογή και του νέου επενδυτικού νόμου, είναι τα 259 επενδυτικά σχέδια ύψους άνω του 1,7 δισ. ευρώ που έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής στη Διεύθυνση Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης του ΥΜΑΘ. Επίσης, ως μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις στη χώρα ανέφερε και τον αγωγό TAP που, όπως είπε, θα φέρει 1,5 δισ. ευρώ και θα εξασφαλίσει 2.000 άμεσες θέσεις εργασίας.