Αμετάβλητο το επιχειρηματικό κλίμα στη Βουλγαρία

Αμετάβλητο το επιχειρηματικό κλίμα στη Βουλγαρία

Αμετάβλητος παρέμεινε τον Φεβρουάριο, έναντι του Ιανουαρίου, ο γενικός δείκτης του επιχειρηματικού κλίματος στη Βουλγαρία, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η βουλγαρική στατιστική υπηρεσία. Στην έρευνα καταγράφηκε βελτίωση των δεικτών στη βιομηχανία και τις κατασκευές και επιδείνωση στους δείκτες του λιανικού εμπορίου και του τομέα υπηρεσιών.

Πιο συγκεκριμένα, ο σύνθετος δείκτης "επιχειρηματικό κλίμα στη βιομηχανία" αυξήθηκε κατά 1,5% τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, λόγω των πιο αισιόδοξων εκτιμήσεων των επιχειρηματιών για τις προοπτικές των επιχειρήσεων.

Ο σύνθετος δείκτης "επιχειρηματικό κλίμα στις κατασκευές" αυξήθηκε κατά 2,7% τον Φεβρουάριο, λόγω των υψηλών προσδοκιών που εξέφρασαν οι επιχειρηματίες του κλάδου για τις προοπτικές των επιχειρήσεων τους επόμενους έξι μήνες.

Ο σύνθετος δείκτης "επιχειρηματικό κλίμα στο λιανικό εμπόριο" συρρικνώθηκε κατά 2,1% λόγω χαμηλότερων προσδοκιών για το επόμενο εξάμηνο. Ωστόσο, ευνοϊκότερες είναι προσδοκίες των επιχειρηματιών του κλάδου σε σχέση με τον όγκο των πωλήσεων και των παραγγελιών κατά το επόμενο τρίμηνο.

Τέλος, ο σύνθετος δείκτης "επιχειρηματικό κλίμα στον τομέα των υπηρεσιών" μειώθηκε κατά 3%, λόγω των απαισιόδοξων εκτιμήσεων των επιχειρηματιών του κλάδου για την παρούσα κατάσταση των επιχειρήσεών τους.

Πάντως, αν και οι επιχειρηματίες δηλώνουν πιο επιφυλακτικοί ως προς την τρέχουσα ζήτηση των υπηρεσιών, οι προσδοκίες τους για το επόμενο τρίμηνο είναι υψηλότερες από ό,τι ήταν τον περασμένο Ιανουάριο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο