Ντράγκι: Πρόωρη η συζήτηση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Ντράγκι: Πρόωρη η συζήτηση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

«Είναι πρόωρο να γίνονται εικασίες σχετικά με το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους», διεμήνυσε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. 

«Η Ελλάδα πρέπει να επικεντρωθεί στην εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ δήλωσε πως η  ευρωζώνη κινείται ξεκάθαρα προς την σωστή κατεύθυνση, και το «ποτήρι» είναι τουλάχιστον «μισογεμάτο».

«Σήμερα μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι τα χειρότερα έχουν αποφευχθεί. Η πολιτική βούληση όλων των εμπλεκομένων ήταν τόσο ισχυρή ώστε να προστατευθεί η αξιοπιστία του ευρώ», τόνισε ο κ. Ντράγκι.

«Οι ανισορροπίες υποχωρούν και μπαίνουν οι βάσεις για μια ισχυρότερη ανάπτυξη», συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι «η ευρωζώνη στο σύνολό της έχει γίνει πιο ανθεκτική».

Μεταξύ άλλων, ο διοικητής της ΕΚΤ σημείωσε ότι το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων (OMT) είναι πλήρως έτοιμο να ενεργοποιηθεί όποτε και εάν αυτό κριθεί αναγκαίο. 

Επίσης, ο Μάριο Ντράγκι χαρακτήρισε «πολύ χαλαρή» την πολιτική που ακολουθεί μέχρι στιγμής η ΕΚΤ, απαντώντας εμμέσως στην Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ που νωρίτερα σήμερα σε ομιλία της από την Ισπανία έκανε λόγο για ανάγκη λήψης περισσότερων μέτρων εκ μέρους της ΕΚΤ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο