«Είναι πρόωρο να γίνονται εικασίες σχετικά με το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους», διεμήνυσε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι

«Η Ελλάδα πρέπει να επικεντρωθεί στην εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ δήλωσε πως η  ευρωζώνη κινείται ξεκάθαρα προς την σωστή κατεύθυνση, και το «ποτήρι» είναι τουλάχιστον «μισογεμάτο».

«Σήμερα μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι τα χειρότερα έχουν αποφευχθεί. Η πολιτική βούληση όλων των εμπλεκομένων ήταν τόσο ισχυρή ώστε να προστατευθεί η αξιοπιστία του ευρώ», τόνισε ο κ. Ντράγκι.

«Οι ανισορροπίες υποχωρούν και μπαίνουν οι βάσεις για μια ισχυρότερη ανάπτυξη», συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι «η ευρωζώνη στο σύνολό της έχει γίνει πιο ανθεκτική».

Μεταξύ άλλων, ο διοικητής της ΕΚΤ σημείωσε ότι το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων (OMT) είναι πλήρως έτοιμο να ενεργοποιηθεί όποτε και εάν αυτό κριθεί αναγκαίο. 

Επίσης, ο Μάριο Ντράγκι χαρακτήρισε «πολύ χαλαρή» την πολιτική που ακολουθεί μέχρι στιγμής η ΕΚΤ, απαντώντας εμμέσως στην Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ που νωρίτερα σήμερα σε ομιλία της από την Ισπανία έκανε λόγο για ανάγκη λήψης περισσότερων μέτρων εκ μέρους της ΕΚΤ.