Παράταση υποβολής προσφορών για την κροατική Petrokemija

Παράταση υποβολής προσφορών για την κροατική Petrokemija

Παράταση μέχρι τις 12 Μαρτίου δόθηκε για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών στη διαδικασία επιλογής στρατηγικού εταίρου για την κροατική κρατική βιομηχανία λιπασμάτων Petrokemija.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε χθες, έπειτα από συνάντηση της επιφορτισμένης με την επιλογή στρατηγικού εταίρου κυβερνητικής επιτροπής, η οποία ενέκρινε το τελικό κείμενο των εγγράφων που σχετίζονται με την αγοραπωλησία.

Η προθεσμία, που κανονικά έληγε σήμερα, παρατάθηκε κατά πέντε ημέρες, προκειμένου να δοθεί στους πιθανούς επενδυτές -την τσεχική Agrofert, την αυστριακή Borealis και την ουγγρική Nitrogenmuvek- επαρκής χρόνος να μεταφράσουν τα σχετικά έγγραφα και να προετοιμάσουν τις προσφορές τους.

Μετά την παραλαβή των δεσμευτικών προσφορών, η Επιτροπή θα υποβάλει την πρότασή της προς την κυβέρνηση και η τελική απόφαση θα ληφθεί από τη συνέλευση των μετόχων της Petrokemija, σύμφωνα όσα ορίζει η κροατική Εταιρική νομοθεσία.

Η κροατική κυβέρνηση κατέχει αυτή τη στιγμή το 43,83% του μετοχικού κεφαλαίου της εδρεύουσας στην πόλη Κουτίνα (κεντρική Κροατία) Petrokemija και προτίθεται να διατηρήσει τουλάχιστον ένα ποσοστό 25% συν μία μετοχή.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο